200 gm butter
50 gm shortening
160 gm gula
1 biji kuning telur
1 s/t vanilla
150 gm hazenut kisar ]
260 gm tepung gandum ] gaulkan rata
100 gm tepung jagung ]
hiasan paper cup coklat putih manik hiasan
CREAM COKLAT PUTIH:
250 gm coklat putih
30 gm shoterning atau cocoa-butter
Cara Memasak:
1. Gaulkan butter, shortening dan gula sehingga lembut.
2. Masukkan telur dan vanilla dan gaulkan lagi.
3. Masukkan badam dan tepung dan gaulkan lagi.
4. Buatkan sapeti bentuk bebola kecil dan susunkan dalam loyang
5. Panaskan oven pada suhu 170'C selama 10 minit
6. Bakar dalam suhu selama 20 minit atau masak. Sejukkan dalam loyang.
7. Cairkan coklat putih cara double boiler dan celupkan biskut.
8. Masukkan biskut dalam paper cup.
9. . Hiaslah mengikut suka hati.
10. Tunggu sampai biskut sejuk betui baru masukkan dalam bekas kedap udara
CREAM COKLAT PUTIH:
1.Cairkan kedua-dua bahan dengan cara double boil sehingga semuanya cair.
2. Masukkan sedikit coklat putih dalam mangkuk kecil.
3. Celupkan biskut dan masukkan dalam paper-cup. Gunakan penyepit kecil.
4. Hiaskan dgn candy merah dan biarkan beku.
5. Simpan dalam bekas.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC7mw2brb3GsLlmD1xwFu96fKFXn-8fxE61dNjedPvFT6rbRogOj7xP5lMEfjuMGZenL2vYiUxyn-RnlctfQDN9fPo2KT-Gc0Z2gCVO9EE6fF59W9NzsqGAmrJVuJpe7IeVbsSMBc8zB6u/s320/HazelnutBall02.jpg)