125 g mentega
75 g gula aising
1 biji telur
1 camca teh esen vanilla
225 g tepung gandum
50 g tepung jagung
1 sdt baking powdeR
100 g badam cincang
335 g badam
1 packet chocolate masak - brand tulip
Bahan Lain:
1. Satukan mentega dan gula aising, kacau hingga sebati, masukkan telur dan esen vanilla, terus memukul hingga berkrim.
2. Masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga adunan menjadi doh yang lembut. Tutup doh dengan tuala lembap. Ambil sedikit doh, kurang lebih 3/4 camca teh dan salutkan doh tadi pada sebiji badam. Buat hingga habis.
3. Bakar dalam oven pada suhu 150C selama 10 - 12 minit. Sejukkan atas jaringan. Cairkan coklat secara double boiler (meletak mangkuk tahan panas berisi coklat masakan di atas periuk air mendidih). Bila coklat cair.
4. setelah itu celup biskut dlm chocolate cair dan masokkan dlm papercup.
5. Buat hingga habis dan biar coklat betul2 beku, baru simpan dalam bekas kedap udara….
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmp5DQesUcEUV8agVQqr5abMXtDeAQbj3OtA16U0gG9t0H5th4A-mp8msj9xKALv5AYHd-_jNMSqwRiLDR749ADT03wwaEW_GKKIIB7aSDFbi0js54KarX3Ovw0lJAZmoLhPq2MNR0n9ms/s320/Almond+London.jpg)