BAHAN-BAHAN:
50 gm mentega
150 gm gula halus
1/2 sudu kecil esen vanila
3 kuning telur
350 gm tepung gandum
50 gm tepung jagung
1 sudu serbuk penaik
100 gm gajus untuk hiasan
CARA MENYEDIAKAN:
150 gm gula halus
1/2 sudu kecil esen vanila
3 kuning telur
350 gm tepung gandum
50 gm tepung jagung
1 sudu serbuk penaik
100 gm gajus untuk hiasan
CARA MENYEDIAKAN:
1. Pukul mentega, gula dan vanila sehingga kembang dan gebu.
2. Masukkan kuning telur dan pukul lagi.
3. Masukkan tepung dan serbuk penaik dan gaul lagi sehingga sebati sehingga menjadi doh yang lembut.
4. Gelekkan doh dan terap mengikut acuan yang disukai.
5. Sapu kuning telur di atasnya dan lekatkan gajus sebagai hiasan.
6. Bakar pada suhu 180oC selama 15 mini