Bahan Kulit: 500 gm tepung gandum
11/2 cawan majerin
1 sudu besar lemak sayur/crisco
2 sudu besar gula
1 biji telur Filling Kastad
1 cawan susu cair
4 biji telur1 cawan gula
1 cawan air biasa
1 sudu besar tepung kastad
1/2 s/teh vanilla sedikit pewarna kuning
Cara Memasak:
Kulit :1. Gaulkan semua bahan kecuali telur saperti serbuk roti.2. Masukkan telur dan gaul rata.3. Canaikan setebal 1/2 cm sebelum diterap bulat.4. Lletakkan kulit tat di dalam dulang acuan bermangkuk kecil(petty tin) yang sudah digriskan.5. Cucukan dgn garfu..[hilangkan gelembung angin]6. Bakar selama 10 minit pada suhu 180C.7. Keluarkan dan tuangkan adunan kastad telur kedalam tat.8. Bakar semula 5 minit.9. Sejukkan dan hidangkan.Filling Kastad:1. Gaul semua semua bahan perlahan sehingga sebati.2. Tuangkan keatas kulit tat yg telah dibakar separuh masak